Virtuvė yra viena svarbiausių namų dalių. Jei ką tik įsikraustėte į naujus namus, netrukus pastebėsite, dažniausiai tada, kai bandysite pagaminti vakarienę draugams, kad virtuvėje trūksta tam tikrų daiktų. Šiuos privalomus virtuvės atributus, nors juos galbūt naudosite tik kartą per mėnesį, būtina turėti po ranka. Geros kokybės įrankiai suteiks pasitikėjimo savimi, kad namuose galėtumėte surengti greitus vėlyvuosius pusryčius draugėms ar pasimatymo vertą vakarienę dviems!
-
Kiaušinių separatorius
Tai neabejotinai vienas iš dalykų, turinčių būti pirkinių sąraše tarp privalomų virtuvės reikmenų. Be abejo, kiaušinio trynį galite atskirti per dvi lukšto dalis. Tačiau jei nesate geriausios virėjos, 9 iš 10 atvejų lukšto gabalėlis atsidurs ten, kur nereikia, arba trynys išsilies. Jei recepto sėkmė priklauso tik nuo kiaušinio, nelieka nieko kito, kaip tik pradėti viską iš naujo.
Ieškokite tokio kiaušinių separatoriaus, kuris būtų pakankamai didelis, kad tilptų skersai matavimo puodelio arba mažesnio dubens. Sudėtinga vienu metu sudaužyti kiaušinį ir laikyti separatorių.
-
Ramekinas
Šie maži dubenėliai turi gausybę panaudojimo būdų! Juose ne tik galite patiekti padažus bei džiaugtis įvairiais jų stiliais ir spalvomis. Jie dar puikiai tinka smulkiems ingredientams laikyti. Atskiruose ramekinuose taip pat galite išmatuoti kepimo miltelius, druską ir panašius ingredientus.
-
Guminės mentelės
Guminės mentelės yra būtinos! Jų galite rasti įvairiausių dydžių. Šie maži stebuklai padeda išpilti paskutinį pyrago tešlos lašą į kepimo indą arba ištraukti visą riešutų sviestą iš stiklainio.
-
Tarka
Nors puikiai tinka ir tarkavimo mašina, rekomenduojama paieškoti įprastos tarkos, turinčios keturias kraštines ir rankeną viršuje. Jei kiekviena pusė yra skirtingo dydžio, galėsite tarkuoti skirtingus ingredientus. Pavyzdžiui, mažiausia pusė gali puikiai tikti apelsinų ir citrinų žievelėms. Jei mėgstate itališką virtuvę, atkreipkite dėmesį, kad būtų patogu lengvai tarkuoti sūrį makaronams.
-
Atidarytuvas
Rinkitės atidarytuvą, kuris turi dvi puses: vieną, skirtą skardinėms, kitą – butelių kamšteliams. Lengvai atidarysite tiek limonado skardinę, tiek stiklinį sulčių butelį.
-
Daugybė prieskonių
Prieskoniai gali būti brangūs, todėl neskubėkite prisirinkti po vieną kiekvienos rūšies. Užtenka kartkartėmis įsigyti prieskonių iš maisto prekių parduotuvės arba ūkininkų turgaus. Prieskoniai, kuriuos gerai turėti po ranka, yra kardamonas, kvapieji pipirai, maltas imbieras, paukštienos prieskoniai ir šalavijas.
-
Neprideganti keptuvė
Nėra nieko nemalonesnio nei plauti keptuvę, prie kurios prilipęs maistas. Sutaupykite laiko bei energijos ir investuokite į nepridegančią keptuvę.
-
Šefo peilis
Jei virtuvėje turite tik vieną peilį, ieškokite klasikinio šefo peilio. Yra keletas dydžio, svorio ir dizaino variantų, todėl geriausia juos išbandyti parduotuvėje ir pažiūrėti, kas patogiausiai jaučiasi rankoje.
-
Vyno taurės
Nors puodelis yra neblogas pasirinkimas, laikas indus naudoti pagal paskirtį. Kadangi nereikia persistengti ir prikimšti pilną spintelę įvairių taurių, patariama rinktis vieną universalų stilių, tinkantį bet kokiai vyno rūšiai.
-
Arbatinukas
Pirmasis ir akivaizdžiausias naudojimo būdas – šildyti vandenį. Karšto vandens reikia daugeliui gėrimų, pavyzdžiui, rytinei kavai ar arbatai paruošti. Viskas, ką reikia padaryti, tai pripildyti arbatinuką ir leisti užvirti. Šiais laikais netgi galite rinktis įrenginį su reguliuojama temperatūra. Tokiu atveju būsite tikros, kad nenusideginsite liežuvio arba pagal japonų papročius paruošite idealią arbatą! FormAdore siūlo modernius pasirinkimus Jūsų poreikiams.